Forum www.letsbecreative.fora.pl Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Pieczywo
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.letsbecreative.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
gorczyca
Ingenious
Ingenious


Dołączył: 29 Cze 2013
Posty: 466
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 18:48, 02 Mar 2017    Temat postu:

wanderlust napisał:
gorczyca napisał:
(dobrze, że moja mama nie czyta tego forum, bo bym dostała opieprz za to wyznanie :D).

Dlaczego? :D


Byłby wykład o zbilansowanej diecie i o tym, że na kanapce powinien być ser, szynka i jakieś warzywo, ale te nazwy zastąpiłaby jakimiś fachowymi, biologicznymi terminami i funkcjami, których nazw już dawno ze szkoły nie pamiętam. Jest żywieniowcem, więc takie zboczenie zawodowe :D


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Enjoy
Innovator
Innovator


Dołączył: 07 Mar 2013
Posty: 1984
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 22:56, 04 Mar 2017    Temat postu:

Przekonałam się do ciemnego pieczywo. Jest u nas chleb żytni z ziarnami słonecznika - uwielbiam. :3 Oprócz tego przez jakiś czas w domu piekliśmy razowy chleb. Co tydzień dwa, a gdy był, nie ruszyłam żadnego innego chleba. Teraz niestety zagubiliśmy zaczyn, a z tego zrobionego nie wychodzi, wiec przestaliśmy piec. :c

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
fst
Visionary
Visionary


Dołączył: 05 Wrz 2014
Posty: 586
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 14:53, 15 Mar 2017    Temat postu:

Aktualnie prawie w ogóle nie jem pieczywa, raz-dwa na miesiąc się zdaży, że zjem ciemną bułkę.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Urania
Visionary
Visionary


Dołączył: 24 Lut 2013
Posty: 645
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 21:55, 30 Mar 2017    Temat postu:

Odkąd jestem "na swoim" przez jakiś czas jadłam prawie wyłącznie bułki: kajzerki, pszenne, grahamki... W domu za to zawsze był chleb, czasem kajzerki albo bułki z pestkami dyni (moje rodzeństwo uwielbia :D). Od niedawna w sumie jest u mnie bardziej różnorodnie pod tym względem. Chleb kupuję częściej niż bułki, najchętniej graham albo zwykły. Od czasu do czasu mam smaka na bagietki. A chleb tostowy to zUo, ale używam do tostów, bo gdy nawalę grubą warstwę pomidorów suszonych i mozzarelli albo camembert to się potem opiekacz nie chce domknąć. A tostowy jest tak gąbczasty, że daje radę.
A do smarowania używam masła i oliwy z oliwek. Margaryny nie lubię, bo jest bez smaku, chociaż jest wygodniejsza w użyciu niż masło, bo nie twardnieje w lodówce. A masło trzymam w szafce, żeby było miękkie, ale wtedy szybko jełczeje. Ale z oliwą jest lepiej: butelka jest w stanie wytrzymać te 4 miesiące w szafce, a do tego czasu zazwyczaj zdążam ją opróżnić. Moja babcia używa zwykle margaryny i jak byłam mała, to mi kupowała masło. Albo robiła *.*


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
adelia
Forum Expert
Forum Expert


Dołączył: 03 Mar 2013
Posty: 2863
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 13:33, 01 Kwi 2017    Temat postu:

Całkiem przestałam jeść pieczywo parę miesięcy temu. Jak na razie mi go nie brakuje i w sumie jadam lepsze posiłki i smaczniejsze bez niego :D

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.letsbecreative.fora.pl Strona Główna -> Kulinaria Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin